lossy-page1-800px-saffman-taylor_instability_and_ehd_pillars_formed_in_a_polymer-_200x_magnification_reflected_light-tifAz agniszár krijá aktiválja a manipura csakrát (plexus solaris: napfonat) és felébreszti „az emésztés tüzét”. Javítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, több esetben tapasztalták, hogy segít bizonyos cukorbetegségek esetén is. Az agni jelentése: tűz.

Ismétlésszám: minimum 2-3 kört érdemes végezni, haladóbbak akár 10 körig is emelhetik. Körönként a levegő visszatartásának megfelelően mozgathatjuk a hasat 5-80 ismétlésszám között.

Csak üres gyomorral gyakorolható! Terhesség és menstruáció alatt vagy hasműtét, hasi sérv, gyenge hasfali szövetek esetén a gyakorlat mellőzendő. A belek és a hasnyálmirigy betegségei esetén kérjük ki orvos véleményét.

Agniszár krijá video

A nauli krijá haladó gyakorlat. Itt is alapvető a levegő visszatartása (bahir kumbhaka) és a hasizmok mozgatásával a belső szervek átmasszírozása. Eltávolítja a pangó vért, jó emésztést eredményez. A régi jógairatok szerint a rendszeres és megfelelő gyakorlástól a “test is sugározni kezd”.

Itt is érvényesek a fenti óvintézkedések bizonyos betegségek esetén.

Ismétlésszám: minimum 2-3 kört érdemes végezni itt is, haladóbbak akár 10 körig is emelhetik. Minden körben mindkét irányba végezzük el a körzést. A körök között néhány mély légzéssel pótoljuk az oxigént. Körönként a levegő visszatartásának megfelelően körözhetünk 5-30-szor.

Nauli video

 

Még több információ a témában: KLIKK

Advertisements